Hanna Öhman

44,7 MILJONER KRONOR

Förra veckan kom beskedet att 44,7 miljoner kronor ska satsas på förlossningsvården här i Norrbotten.

Jag kan inte annat än applådera regeringens satsning på förlossnings- och eftervård men jag är samtidigt försiktig med min optimism och vill gärna se exakt HUR man planerar att använda pengarna innan jag vågar ropa HURRA. Jag är övertygad om att den här satsningen görs mycket på grund av oss som under några års tid figurerat i media och slagit på de stora trummorna. Dessutom är det valår och det är egentligen först nu politikerna bryr sig om oss. Vi har varit totalt ointressanta i tre års tid men NU är vi högintressanta. Även om mycket handlar om att vinna röster så känner jag att vi behöver smida medan järnet är varmt och jag kommer personligen att ta alla chanser jag får att påverka och vara en del av förändringsresan. Precis som jag gjort de senaste åren..

Här ett axplock av min medverkan i olika media.Som jag sa i Piteå-Tidningen i måndagens reportage: Jag efterlyser kompetens!

Man kan inte bara ösa pengar över förlossningsvården och tro att problemen, som genom ett trollslag, blir lösta. Kompetensen måste breddas och personalen behöver vidareutbildas så de kan diagnosticera och behandla våra skador. Jag hoppas verkligen att detta ekonomiska tillskott används på ett sätt som kan förändra situationen för alla kvinnor som drabbas av komplikationen under och efter förlossningen!

Vad tänker du om regeringens satsning på svensk förlossnings- och eftervård?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats