Här kommer recept till den galet goda banoffee-pajen som blir årets ”Midsommar-tårta” hos oss. Enkel, snabb och väldigt god!
Ingredienser:
- 225 gr smör
- 450 gr digestivekex
- 1-1,5 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
- Ca 4 bananer
- 4 dl vispgrädde
- 1-2 st dubbeldaim
- Jordgubbar
Gör såhär:
Smällt smöret. Smula digestivekexen i mixer eller för hand om du hellre vill det. Blanda sedan ihop till en massa. Tryck ut botten i en större form, ca 30 cm i diameter (om du använder form med löstagbar kant kan ett tips vara att klä formen med plastfolie).
Låt botten svalna i kyl ca 1 timma.
Har du gjort botten direkt i det serveringsfat den ska serveras på och inte använt plastfolie så tänk på att botten kan fastna lite vid servering. Om du använder form med löstagbar kant: ta bort kanten, lyft ut botten, ta försiktigt bort plastfolien och lägg botten på ett fat. Bred på kolasåsen.
Rensa jordgubbarna, finhacka daimen och vispa grädden.
Precis före servering: skär bananmynt av bananerna och lägg dessa på kolasåsen. Bred grädden över bananmynten. Toppa med jordgubbar och hackad daim.
Jag brukar förbereda genom att göra botten kvällen innan och brer även på kolasåsen så får det stå i kylen och gotta till sig över natten.
Det här är verkligen min nya favorit! Hade inte ens hört talas om den innan jag läste i din blogg för någon vecka sedan att du gjort en sådan. Så tack för det ?
Åååh så kul att du hittat en favorit här 🙂 Jag gillar att den är så lätt att göra, sånt som går snabbt och dessutom smakar gott är aldrig fel 🙂 Och ska man baka med barn(barnen) är det dessutom extra perfekt med något så enkelt!
Tusen tack! Den här ska garanterat bakas i helgen ?
Ja testa! 🙂
Så gott
Ja den är god och det är dessutom lätt att göra den 🙂