Hanna Öhman

BANOFFEE MED TOUCH AV SOMMAR

Här kommer recept till den galet goda banoffee-pajen som blir årets ”Midsommar-tårta” hos oss. Enkel, snabb och väldigt god!

Ingredienser:

  • 225 gr smör
  • 450 gr digestivekex
  • 1-1,5 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
  • Ca 4 bananer
  • 4 dl vispgrädde
  • 1-2 st dubbeldaim
  • Jordgubbar

Gör såhär:

Smällt smöret. Smula digestivekexen i mixer eller för hand om du hellre vill det. Blanda sedan ihop till en massa. Tryck ut botten i en större form, ca 30 cm i diameter (om du använder form med löstagbar kant kan ett tips vara att klä formen med plastfolie).

Låt botten svalna i kyl ca 1 timma.

Har du gjort botten direkt i det serveringsfat den ska serveras på och inte använt plastfolie så tänk på att botten kan fastna lite vid servering. Om du använder form med löstagbar kant: ta bort kanten, lyft ut botten, ta försiktigt bort plastfolien och lägg botten på ett fat. Bred på kolasåsen.

Rensa jordgubbarna, finhacka daimen och vispa grädden.

Precis före servering: skär bananmynt av bananerna och lägg dessa på kolasåsen. Bred grädden över bananmynten. Toppa med jordgubbar och hackad daim.

Jag brukar förbereda genom att göra botten kvällen innan och brer även på kolasåsen så får det stå i kylen och gotta till sig över natten.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Det här är verkligen min nya favorit! Hade inte ens hört talas om den innan jag läste i din blogg för någon vecka sedan att du gjort en sådan. Så tack för det ?

stats