Hanna Öhman

FRÅGOR OM MIN STOMI?

Fick en fråga av en tjej som gärna vill veta mer om hur det är att leva med stomipåse på magen. Hon hade ett önskemål om att jag skulle fota lite vid påsbyte och berätta hur jag gör. Kanske visa upp några olika påsar och liknande.

Påsbyte på gång på Stockholm Arlanda Airport.

IMG_9569

Well, vill du veta mer om livet med stomi och hur det fungerar med påse på magen?! Kanske har du en fråga eller något du funderar på? Bara droppa en kommentar nedan så återkommer jag med svar 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Murat

  Hej Hanna! Hur gör man gym med påsen? Jag har stomipåse också. Stomi påse kommer ut när jag svettas på gym. Man användar stomibelt? Eller annan alternativ? Jag hör av dig. Tack

 2. Jenny K

  Jag har sett att du delat med dig av bilder där du är på stranden i bikini. Hur är det att visa upp påsen på det sättet? Får du några kommentarer? Såg en dansk eller norsk tjej som blivit påhoppad på stranden av en person som tyckte att hon inte hade rätt att vara där på grund av stomipåsen. Har du varit med om något sådant?
  Kram på dig från Jenny i Göteborg 🙂

 3. Katarina Johansson

  Hej! Jag undrar hur du reagerade när du fick besked om stomioperation? Får man möjlighet att prata med någon före/efter operationen för att bearbeta förändringen? Vad är skillnaden med påse jämfört med livet utan påse?

 4. Anonym

  Jag har en fråga som jag knappt vågar ställa. Det blir skämskudde nästan men här kommer den.
  Hur känns det när du bajsar? Känner du det på magen typ? Blir du bajsnödig?
  Hoppas du inte tar illa upp. /L

 5. Lena

  Hej Hanna. Vill börja med att säga tack för en ärlig blogg om ett än idag tabubelagt ämne. Jag gillar att du kan varva allvaret med att då och då skriva med glimten i ögat. Jag undrar om du upplever att ditt självförtroende och din självkänsla/självbild förändrades efter din stomioperation?

 6. Veronica

  Det vore väldigt intressant att veta hur din vardag är med stomipåse. Vad är jobbigast? Hur funkar det praktiskt? Vad är du mest förvånad över? Hur reagerar omgivningen? Tror du att du nånsin kommer slippa den? Hur känns det att visa den inför Adam? Tack också för en fantastisk blogg! Du ger oss andra sån styrka när du berättar om hur du kämpar. Du är en sån förebild för så många!! Stor kram från Norrland

 7. Martina

  Hej Hanna!
  Önskar du ibland att du slapp ha stomi?
  Jag har ändå uppfattningen av att du inte är deppig över det, utan försöker göra de bästa av situationen. Jag har sagt de förr, att jag är så imponerad av din styrka!
  Kram Martina

stats