Hanna Öhman

BLOGGTIPS!

Nu var det väldigt länge sedan jag tipsade om någon blogg! Den här gången handlar det om Carina Ekman som även hon är förlossningsskadad.

Du som följt mig kanske känner igen namnet, Carina har nämligen varit gäst i min podd Underlivet och livets under (klicka på den rosa texten för att komma direkt till avsnittet).

3. Förlossningsskadad och misstrodd av vården, del 1

Hanna Öhman träffar Carina Ekman som för ungefär nio år sedan drabbades av en förlossningsskada. Carina delar med sig av sin berättelse, en berättelse som handlar om hur det är att bli både misstrodd och förminskad av vården. Carina har fått kämpa med både näbbar och klor för att få den hjälp hon så väl beöver. Del 1.

4. Förlossningsskadad och misstrodd av vården, del 2

Andra delen av Carinas berättelse. Värre kan det ju inte bli, tänker Carina och bestämmer sig för att genomföra operationen. Redan när hon vaknar upp förstår hon att värre kunde det faktiskt bli. Avföringsinkontinens, framfall och en kropp som sviker. Här börjar den stora kampen för att få hjälp med alla komplikationer efter förlossningen. Carina får så småningom kontakt med Eva Uustal och detta skulle visa sig vara hennes räddning.

Underlivet och livets under_v3_1MB (2)

Vad gäller Carinas blogg, beskriver hon den såhär:

Jag heter Carina och är 39 år. Jag har tre söner och tre vuxna bonusbarn. För nio år sedan drabbades jag av en förlossningsskada och för drygt ett år sedan började jag blogga om min vardag, hur livet ser ut idag dels på grund av skadan och även allmänt. Hur jag mår, mina tankevurpor som jag fastar och en massa annat som händer i mitt liv.

Jag har även drabbats av utmattningssyndrom/pålagringar av långvarig värk.

Just nu handlar mitt liv om att hitta en hållbar arbetssituation och en vardag som fungerar med min krassliga kropp och knopp.

Bloggen är ofta en ventil för mig när jag måste bena upp i mina tankar och jag tror inte att mina tankar är konstiga eller unika på något sätt utan hoppas att dom som är i liknande situationer som läser min blogg kan finna tröst i att det är fler som har samma tankevurpor.

Jag vill att vi ska våga prata om förlossningsskador och även psykisk ohälsa, vilket jag hoppas jag kan bidra till genom bloggen.

Carinas blogg hittar du HÄR.

lagamig

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats