Hanna Öhman

FÖRLOSSNINGSBREV, CHECK!

Jag har ganska klart för mig vad jag vill framföra till personalen som ska vara med under snittet men kände ändå att det kanske är lika bra att skriva ner det så jag inte glömmer något. Egentligen är det inte speciellt många saker så det gick snabbt att få ner det på papper. Lite kort har jag tagit med dessa saker:

 • Nål – Det brukar vara svårt att få nålen bra på mina händer (vis av erfarenhet, blivit sövd med nål i handen många gånger men när jag vaknat har de fått flytta den) men jag har ett kärl på sidan av handleden som brukar funka bra. De får gärna sticka mig där istället.
 • Kateter – De har tidigare satt den när jag redan varit sövd så jag vet hur det är att ha den men har inte ”varit med” när den kommit dit.
 • Ryggbedövning – Kanske det jag är mest nervös för, själva sticket alltså (tänker dock att jag inte ens kände när jag fick epiduralen under min vaginala förlossning så det borde inte vara någon fara med spinalbedövning).
 • Operation – Känner mig ganska ”hemma” och trygg i en operationssal. Vill gärna veta vad som händer så de får gärna berätta steg för steg vad de gör. Skulle något oförutsett hända under snittet så jag behöver sövas vill jag gärna ha information om hur bebisen mår när jag vaknar på uppvaket. Går allt däremot bra vill jag väldigt gärna ha upp bebisen på bröstkorgen. Sen avnavling om möjligt. Och, vore det inte häftigt om jag kunde klippa navelsträngen!
 • Amning – Jag vill gärna amma och skulle något hända så bebisen behöver få annan mat ser jag gärna att man inte använder flaska utan kopp (heter det så?) istället, är rädd att flaska kan förstöra chanserna till fungerande amning.

I övrigt har jag några frågor om smärtstillande och vad som händer om bedövningen inte tar som den ska. Känner mig påläst och dessutom väldigt nöjd med all info jag fått genom mötena tillsammans med läkaren inför snitt. Nu längtar jag och är lite nervös samtidigt, det känns så overkligt på något sätt ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag e snittad två gånger och bad om att få katetern ditsatt på operationsbordet efter att jag fått bedövningen. Det var inga problem. Jag är dessutom väldigt nålrädd så jag hade superångest för spinalbedövningen. Grät å skakade första gången men kände mig betydligt lugnare andra gången. Det kändes knappt men känslan när bedövning tog va lite läskig. Jag har fått upp båda barnen på bröstet. Men första kunde jag nte ha i sängen under färden upp till BB då jag va lite skakig pga ett blodtrycksfall. Men båda snitten har varit fantastiska upplevelser. Ni har nåt alldeles speciellt framför er ❤❤

  1. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

   Ååååh vilken bra idé, det ska jag fråga om jag också! Har man redan fått bedövningen känns inte katetern gissar jag ?
   Jag har vääääldigt lågt blodtryck och har ofta problem med blodtrycksfall efter op så det kanske man ska förbereda sig på även denna gång! Känns så overkligt att det snart är dags ❤️

   1. Anna

    Nej den gör ju inte det ??Å jag har fått höra att den inte e speciellt trevlig å sätta dit.. Jag fick lite problem efter att dom tog ut katetern efter andra snittet. Gjorde svinont när jag kissade i typ i en vecka efteråt. Tydligen vanligt. Jag har er i tankarna å håller alla tummar å tår för att det ska gå bra för dig å bebisen ?

    1. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

     Jo jag har också haft lite problem när de tagit ut den, har ju haft kateter under några av mina operationer men då har de satt dit den efter att jag blivit sövd. Är tydligen ”ganska vanligt” att få uvi efter kateter. Sist de tog bort min kunde jag inte riktigt tömma blåsan helt så de fick köra med ultraljud efter varje toabesök för att se hur många ml kiss det var kvar. Löste sig men det var nära att de fick sätta tillbaka den ? Tack ❤️

stats