Hanna Öhman

GRAVIDFÖRSÄKRING

Idag har jag tecknat en gravidförsäkring via Folksam. Förra graviditeten tecknade jag en betalförsäkring som skulle vara ”marknadens bästa”, den kostade runt 1400kr men den hjälpte inte ett dugg när jag sedan blev skadad. Hade något hänt med Selma skulle den förhoppningsvis fungerat bättre men då det var jag som drabbades av skador var försäkringen helt värdelös.

Den gången valde jag Trygg-Hansa och större besvikelse har jag aldrig varit med om försäkringsmässigt. Vi valde ganska snart efter Selmas ankomst att inte förlänga Trygg-Hansas barnförsäkring (gravidförsäkringen övergår till barnförsäkring när barnet är fött). Jag kände mig sparkad och spottad på av försäkringsbolaget och vi valde därför att flytta Selmas försäkring till ett annat bolag.

Den här gången väljer vi Folksam. Vi har våra försäkringar samlade på ett ställe och därför blev även gravidförsäkringen hos just Folksam. Jag vet att de är bra att ha att göra med, vilket jag märkt både privat men även genom mitt arbetsliv.

Jag har tecknat försäkringen idag (Gravidförsäkring utökat skydd) men den börjar inte gälla förrän dagen efter man betalat fakturan. Fram till dess gäller (från teckningstillfället) Folksams Gravidförsäkring grundskydd.

Har du inte redan tecknat en gravidförsäkring kan det vara en bra idé att börja läsa på och reda ut villen försäkring som passar just dig bäst och kom ihåg att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Hej
    Har en fråga till dig? När du tecknade gravidförsäkringen på Trygg-Hansa, sa de att den kommer övergå till en barnförsäkring upp till 6 månader?

    1. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

      Jag tecknade med Trygg-Hansa när jag väntade Selma så det är ju ungefär 8 år sedan men ja, då övergick försäkringen på barnet när det föddes. Kändes bra att allt sådant var klart för då kunde vi ta det lugnt med barnförsäkring. Vi bytte sedan försäkringsbolag eftersom jag var väldigt missnöjd med hur de behandlade mig och jag kommer aldrig mer att teckna någon Trygg-Handa försäkring. Valde ett annat bolag den här gången ?

stats